A
L
T
E
R
N
A
T
I
V
A
       
A
C
A
D
E
M
I
C
A
Publicatie electronica de atitudine si initiativa civica si profesionala
Despre GRAUR

Campania pentru integritate academica. Campania antiPlagiat        Ghinesbuca haiducilor si haiduciilor contra civilizatiilor

31 iulie 2012

Plagiatele premierului si ce nu stiu "comitziile"…

Prof.Univ.Dorin Isoc, dr.ing, E-mail personal:Dorin.Isoc@yahoo.com , Web profesional: http://users.utcluj.ro/~isoc. Blog: http://dorinisoc.blogspot.com

Turma scapa urma…

Plagiatele din teza de doctorat a premierului P, fiindca au fost de fapt mai multe plagiate, nu au insemnat in nici un moment o problema privata a unui individ certat cu civilizatia ci a ajuns sa reprezinte un examen al unei īntregi generatii.
De acest mic artificiu a profitat cel care isi permite sa calce īn picioare institutii ale statutului si institutii ale unui sistem de educatie aflat oricum in deriva.
Manevra si rationamentul premierului sunt simple si eficiente: "…Este imposibil sa nu fiu aparat de marionete politruce pe care le voi alege din masa celor care cāteva mii de plagiatori romāni ajunsi cercetători si profesori universitari in Romania…. Daca doctoratul meu este plagiat, toate titlurile lor sunt puse īn discutie…". Vorba nevinovată a copiilor: "urma scapa turma!"
Si īn acest fel premierul a murdarit nu numai titlul necuvenit de doctor īn stiinte juridice ci si ideea de etica si integritate īn lumea academica din Romania.
Cum? Simplu: si-a supus marionetele politruce selectate pentru comisia de constatare politica a lipsei plagiatului sau la un examen deosebit de dificil. I-a pus sa gandeasca dar i-a obligat sa voteze!!!!
Ca fost procuror, inrăit intre infractori si inrăiti, P stie sau crede ca stie ca ceea ce stabileste o comisie ar trebui sa nu fie pus niciodata la indoială.
Eronat, Dom'le P! Cānd este vorba de plagiat, Romania nu are experti ci numai multi necalificati care pe deasupra sunt practicanti activi ai cultului plagiatului.
Si cum plagiatul nu dispare si poate fi pus īn orice moment īn discutie atata vreme cat probele exista si este cine sa aduca argumente vom dovedi aici ca P a plagiat iar comisia de marionete politruce s-a dovedit a fi la fel de ageamie ca si ageamiul care a plagiat si apoi i-a selectat sa-l purifice si sa-l spele.

Pe fapte, Dom'le Procuror, pe fapte!

Sa admitem ca pe vremea cānd premierul P isi pregatea si sustinea teza de doctorat, DEX-ul avea o pata pe cuvantul "plagiat" care nu putea fi citit iar Legea dreptului de autor era suspendata exact īn spatiul dintre talpile onorabilului.
Asa zice adunatura de ageamii politruci. Fie! Daca este asa atunci pare absolut normal ca pentru o persoana si o teza depusa in numele sau, pamāntul sa se roteasca mai repede si atunci ghilimele si indicarea sursei nu sunt necesare.
Ceea ce nu se poate omite insa este ca plagiatul mai are un aspect mai putin cunoscut comisiilor de ageamii: preluarea de judecati de valoare este cea care incrimineaza fara nici un dubiu furtul, adica plagiatul si pe "scritor" adica pe plagiator.
Pentru cei care nu stiu ce este o judecata de valoare, se aminteste ca asa ceva apartine unui singur om, anume celui care lanseaza "judecata" si nu "ideea" cum spune raportul si rapoartele comitiilor!
Daca acum se iau la analiza textele preluate, "semi-legal" de P se constata ca acesta nu a preluat numai informatii, constructii, pagini ci si, sim mai ales  judecati de valoare. Le-a luat de la altii fiindca singur nu era in stare sa la produca. 
Ca exemplificare, din tabelele de preluare se constata ca ce este "…din pacate…" pentru autorul Diaconu la p.24 este tot "..din pacate…" si la P dar la p.38, ce este "…mai semnificativ.." pentru autorul Diaconu la p.30 este tot "..mai semnificativ din pacate…" si la P dar la p.47.
Preluarea frauduloasa se īngroasa cand in lucrarea sa Diaconu spune la p.35. "…am subliniat numai aceasta idee…… ne limitam insa numai la cateva aspecte…" iar P la p.139 "simte" la fel si in consecinta ". …am subliniat numai aceasta idee…… ne limitam insa numai la cateva aspecte… "
Tabelele de preluare se citesc in continuare in acest fel cu toate semnalarile date, dar culmea "stiintei" si al transcendentalului juridic se petrece atunci cand in lucrarea sa Diaconu se extaziaza si la p.34 se manifesta "…chiar daca acest Statut isi are limitele sale, el fiind supus oricand unor serioase critici, totusi un vis de peste un secol al justitiei internationale de creare a unei instante penale internationale permanente devenea realitate: se īnfiinta īn sfarsit la Roma in pragul dintre milenii o instanta penala permanenta - Curtea Penala Internationala. Ora astrala a justitiei universale. A batut oare?...". Aici se produce minunea pe care comisia de ageamii o trec sub tacere probabil din cauza extazului indus lui P care la p.75 se extaziaza si el la fel si identic "… chiar daca acest Statut isi are limitele sale, el fiind supus oricānd unor serioase critici, totusi un vis de peste un secol al justitiei internationale de creare a unei instantei penale internationale permanente devenea realitate: se infiinta in sfarsit la Roma in pragul dintre milenii o instanat penala permanenta - Curtea Penala Internationala. Ora astrala a justitiei universale. A batut oare?...". Emotionant, mirific, penetrant, militant, daramator!
Extazul identic, ca si celelalte semnalari cuprind Dm'le P ceea ce un procuror de gradinita stie si anume "flagrantul" pentru care preluarea nu este si nu poate fi asimilata cu o eroare de redactare sau editare ci este efectiv un "furt", sau dupa vorba nasului "…plagiat de gaina…" academic zis, "plagiat"!

Motive?…

In toate semnalarile apar expresii care implica persoana si implica judecati de valoare. Ele nu pot apartine decat celui care le-a formulat pentru prima oara. Atat! Restul este plagiat!

Concluzie……diferita un pic de cea a comitiilor...

Comisie de ageamii, competenta voastra este doar de a salva un ageamiu care nici macar sa plagieze "cinstit" nu stie. Plagiatul isi are si el regulile si stiinta lui de a fi analizat iar grandomania voastra de atoatestiutori nu face decāt sa va cada la acest examen care arunca rasul si ridicolul peste orice om care stie citi darmite peste un om care zice ca stie sa si scrie.
Lasati Universitatea din Bucuresti sa fie prima universitate cu adevarat autonoma din mediul universitar romanesc sa-si faca datoria sa-si puna cenusa in cap si sa retraga titlul stiintific lui P.
Lasati aceeasi Universitate sa retraga titlul de conducator de doctorat celui care l-a condus si educat pe P in spiritul dispretului fara de munca intelectuala pe care o dispretuieste prea mult ca sa-i aduca cinste!
Apoi recititi teza cu atentie si veti vedea ca doctorandul nu a fost in stare sa valorifice in nici un fel preluarile luate cu toptanul! In absolut nici un fel: nici macar o amarata de critica nu a fost in stare de ingaine! Asta se numeste "stiinta de stiinta" si "cercetare de cercetare" dupa unul din cantatorii din trambita adevarului si puterii de partid....vai de doctorii produsi de el!    
D. Diaconu, Curtea Penala Internationala, Istorie si realitate, 1999, Editura All Beck:Bucuresti V. Ponta, Curtea Penala Internationala, 2003, Teza de doctorat, Universitatea Bucuresti, Cond.st.: Adrian Nastase
p.24… din pacate… p.38 … din pacate…
p.30……printre prevederile mai semnificative… p.47…printre prevederile mai semnificative…
p.34 …chiar daca acest Statut isi are limitele sale, el fiind supus oricand unor serioase critici, totusi un vis de peste un secol al justitiei internationale de creare a unei instantei penale internationale permanente devenea realitate: se infiinta in sfarsit la Roma in pragul dintre milenii o instanta penala permanenta - Curtea Penala Internationala. Ora astrala a justitiei universale. A batut oare? p.75… chiar daca acest Statut isi are limitele sale, el fiind supus oricand unor serioase critici, totusi un vis de peste un secol al justitiei internationale de creare a unei instantei penale internationale permanente devenea realitate: se īnfiinta in sfarsit la Roma in pragul dintre milenii o instanta penala permanenta - Curtea Penala Internationala. Ora astrala a justitiei universale. A batut oare?
p.35. …am subliniat numai aceasta idee…… ne limitam īnsa numai la cateva aspecte… p.139. …am subliniat numai aceasta idee…… ne limitam insa numai la cāteva aspecte…

 

V. Cretu, Drept International Penal, 1996, Editura Tempus: Bucuresti V. Ponta, Curtea Penala Internationala, 2003, Teza de doctorat, Universitatea Bucuresti, Cond.st.: Adrian Nastase
p.306 … o prima problema… p.55 … o prima problema…
p.308…calea normala din punct de vedere juridic… p.55…din punct de vedere juridic. calea normala…
p.295. …progresele notabile pe care dreptul international penal le-a realizat… p.144. …progresele notabile pe care dreptul international penal le-a realizat…
p.231. … Ce altceva decāt acte de genocide au fost progromurile din antichitate, din evul mediu, dar si din secolul nostru, asupra evreilor, a armenilor sau a altor popoare … p.226. … Ce altceva decāt acte de genocide au fost progromurile din antichitate, din evul mediu, dar si din secolul nostru, asupra evreilor, a armenilor sau a altor popoare …
p.236. …esentiala este, deci, pentru existenta crimei de genocide, intentia calificata a autorilor de a actiona in sensul distrugerii, in totalitate…. p.229. …esentiala este, deci, pentru existenta crimei de genocide, intentia calificata a autorilor de a actiona in sensul distrugerii, in totalitate….

 

I. Diaconu, The International Criminal Court, A new Stage, 2002, Romanian Institute of International Studies Nicolae Titulescu, Bucuresti V. Ponta, Curtea Penala Internationala, 2003, Teza de doctorat, Universitatea Bucuresti, Cond.st.: Adrian Nastase
p.71… This reminds us of the provisions of article 38 of the Statute of the International Court of Justice, concerning treaties and custom as sources of ….. p.154. … acest lucru ne aminteste de prevederile articolului 38 al Statutului Curtii Internationale de Justitie, īn legatura cu tratatele si cutuma, ca surse ale dreptului…