Intervenţie civică nr.18/2018

Legitimitatea intervenţiei:
Societatea nu poate onora persoane care dovedesc lipsă de integritate în activitatea lor profesională şi socială.
Chiar dacă onorurile sunt administrate sau acordate de persoane alese prin vot public sau de instituţii ale statului, orice persoană care se consideră afectată de modul în care onorurile sunt gestionate poate solicita retragerea lor.
Natura intervenţiei:
In condiţiile în care în Indexul Operelor Plagiate au fost documentate mai multe plagiate care o au printre autori pe dna Ecaterina Andronescu, asociaţia GRAUR consideră că ordinul „Steaua României” i-a fost acordat pe nemerit şi se impune de îndată retragerea ei.
Efecte sociale preliminate:
Prin retragerea unei înalte distincţii a statutului român se va crea un exemplu din care tânăra generaţie va putea învăţa că înaintea tuturor calităţilor unei persoane publice, integritatea este singura care conferă valoarea necesară respectului public.
Evoluţia intervenţiei:
3 aprilie 2018:
Prin GRAUR // Preşedintele României solicită retragerea distincţiei „Steaua României” acordate dnei Ecaterina Andronescu în condiţiile în care în Indexul Operelor Plagiate se dovedesc plagiatele cu numerele 00385, 00384, 00383, 00114, 00113, respectiv 00112.
Efecte:
Intervenţie în aşteptare.
© 2018 GRAUR - Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară, Cluj-Napoca, România